Korisnički servis

USLOVI KORIŠĆENJA

Sprinting.rs je internet prodavnica preduzeća Šprint d.o.o.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice smatra se prodajom na daljinu.

Šprint d.o.o kao vlasnik sajta www.sprinting.rs  svojim korisnicima dozvoljava pristup i omogućava korišćenje svih njegovih elemenata (templejti, programska rešenja).

POLITIKA PRIVATNOSTI

Sprinting.rs, kao i matično preduzeće Šprint d.o.o. sa najvišim stepenom pažnje poštuju Vašu privatnost i štite podatke o ličnosti u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srbije.

Sprinting.rs prikuplja, obrađuje i koristi Vaše lične podatke u cilju izvršenja naloga i uspešnog zaključenja kupoprodajnog odnosa.

Prilikom poručivanja dajete informacije o imenu, adresi i broju telefona. Sprinting.rs ove podatke čuva na svojim serverima i neće ih otkriti trećim licima, osim ako ne postoji zakonska obaveza ili ako je za obavljanje ugovornog odnosa potreban prenos podataka. Tako se informacije koje ste dostavili, a u meri koja je neophodna za obradu Vaše porudžbine, mogu razmeniti isključivo sa kompanijama za dostavu.

Sprinting.rs može u bilo kom trenutku i bez prethodne najave promeniti politiku privatnosti ili sam sadržaj sajta. Stoga preporučujemo da politiku privatnosti pročitate svaki put kada posetite sajt i/ili izvršite porudžbinu.

USLOVI PLAĆANJA

Na sajtu internet prodavnice Sprinting.rs sve cene su izražene u dinarima, i to u punom iznosu robe/usluge, uključujući pripadajući pdv po stopi od 20%.

Proces poručivanja je vrlo jednostavan. Pošto potvrdite sadržaj iz Vaše korpe, dobićete elektronski predračun po kojem je potrebno izvršiti uplatu. Plaćanje se može obaviti preko mobilnih bankarskih aplikacija, kao i direktnom uplatom u banci, pošti ili nekom drugom nezavisnom uplatnom mestu. Naš sistem će u najkraćem roku (najčešće sutradan) registrovati Vašu uplatu i time će se Vaš nalog smatrati konačnim, a Vi ćete biti obavešteni o roku za završetak posla i njegovu isporuku ili lično preuzimanje, zavisno od toga šta ste od ponuđenog odabrali.

ROKOVI

S obzirom da se radi o kupovini robe koja je raznovrsna i namenski se proizvodi, nije moguće precizirati rokove koji bi se odnosili jednako na sve grupe proizvoda i sve pojedinačne porudžbine. Najčešći rok za isporuku je 2-3 radna dana, računajući od dana prijema uplate. Kod proizvoda čiji je rok proizvodnje, pa samim tim i isporuke, duži od navedenog - on svakako ne prelazi 5 radnih dana, a o tačnom roku ćete biti obavešteni odmah po prijemu uplate.

Ukoliko vam je štampa hitna ili ste iz bilo kog razloga vezani za neki konkretan datum, savet je da nas pre porudžbine kontaktirate putem stranice za kontakte ili telefonom, kako biste proverili da li moguće ispunjenje Vašeg zahteva.

USLOVI ISPORUKE

Isporuka poručenog štampanog materijala vrši se u saradnji sa Post Express-om.

Cena isporuke je jasno izražena u nalogu koji popunjavate prilikom poručivanja i ona iznosi 300 dinara za sve adrese u Republici Srbiji.

Za račune preko 5.000 dinara isporuka se ne naplaćuje.

Takođe, moguće je i lično preuzimanje radnim danima od 8:30 do 16:30 u preduzeću Šprint (Alekse Nenadovića 28-30 - Vračar, Beograd). Ukoliko se opredelite za tu opciju bićete obavešteni kad roba bude spremna za preuzimanje.

REKLAMACIJE

Molimo Vas da porudžbinu, odnosno nalog za štampu pažljivo proverite pre nego što je konačno potvrdite. S ozirom da je u pitanju štampa po gotovom dizajnu koji ste poslali na naš server ili onom koji ste sami dizajnirali preko templejta koji su Vam na raspolaganju u našoj ponudi, jasno je da ne možemo odgovarati za njegov sadržaj. Ono za šta odgovaramo je da će sam proces štampe i dorade biti kvalitetan i prema zahtevima koje ste odabrali (vrsta papira, plastifikacije i sl).

Na zamenu neispravnog štampanog proizvoda imate pravo ukoliko je greška nastala u izradi i to tako što nije poštovana tehnička specifikacija koju ste odabrali. Takođe, iako se trudimo da svi proizvodi budu propisno zapakovani i maksimalno osigurani za transport, prihvatamo da je moguće da dođe do njihovog oštećenja u toku istog.

U oba slučaja (reklamacije na osnovu kvaliteta ili oštećenja u transportu), potrebno je da reklamaciju uputite pismenim putem na naš mejl ili adresu, i to u roku od 2 dana od dana prijema robe. Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana od prijema reklamacije, a rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od prijema reklamacije. U prilogu molimo da pošaljete i fotografiju ukoliko je u pitanju fizičko oštećenje.

Ukoliko je reklamacija opravdana, stičete pravo na novu isporuku, s tim što neispravnu treba vratiti. Povrat robe u tom slučaju ide na naš trošak.

Napomena: postupak rešavanja reklamacije sprovodi se na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača (Sl.Glasnik RS br. 62/2014) kao i odredbi Zakona o trgovini (Sl. Glasnik RS br. 53/10, 10/2013).