Najčešća pitanja i odgovori

 

O Web2Print-u

Šta je Web2print?

Web2Print je sajt koji nudi mogućnost korisniku da direktno upravlja svojim nalozima za štampu, od procesa dizajniranja do poručivanja.

Da li je neophodno otvoriti korisnički nalog?

Nije neophodno, ali jeste preporučljivo, pogotovo ako ćete raditi i dizajn onlajn. Korisnički nalog Vam omogućava da sačuvate radnu verziju, da je kasnije eventualno menjate, ponovo poručujute i sl.

Da li je moj nalog zaštićen i nevidljiv za druge korisnike?

Vaš nalog i dizajn, kao i lični podaci su apsolutno zaštićeni, a nalaze se na serveru kojem pristupate lozinkom koju ste kreirali.

 

O templejtima

 Kako se personalizuju templejti?

Personalizacija se radi kroz Quick Edit program koji se nalazi pored izabranog templejta. Unesite svoje podatke u polja koja su za to predviđena, a u polje za uvoz fajla (oblačić) uvezite logo/ilustraciju/sliku iz Vašeg uređaja.

Da li mogu da promenim vrstu slova?

Da, klikom na A otvorićete ponudu fontova, među kojima ima dosta onih sa „yu“ slovnim znakovima, kao i onih ćiriličnih.

Da li mogu da promenim veličinu slova ili ilustracije?

Da, klikom na + i -.

Da li mogu da obrišem nepotrebno polje?

Da, obrišite tekst u polju koje Vam nije potrebno.

Da li mogu da pomerim čitav red?

Da, to možete učiniti klikom na strelice za pomeranje gore/dole/levo/desno. Ukoliko obrišete neko polje (npr. nepotrebno vam je polje za fiksni telefon), posle toga možete približiti redove koji se nalaze ispod ili iznad obrisanog.

Da li mogu da promenim boju teksta?

Da, klikom na kvadrat u desnom uglu polja otvorićete paletu boja.

Da li mogu i posle dodavanja u korpu da proverim da li je sve u redu?

Da, u Korpi postoji mogućnost da pregledate finalni proizvod pre nego što nastavite ka plaćanju klikom na dugme koje je prikazano kao OKO.

Da li mogu da se vratim na personalizaciju ukoliko preskočim polje ili pogrešim?

Da, u Korpi postoji mogućnost da se klikom na dugme koje je prikazano kao OLOVKA vratite na personalizaciju.  

Važno: U Korpi će se posle promene nalaziti  i pogrešan i ispravan fajl, pa nepotreban obrIšite pre nego što nastavite ka plaćanju.

Da li mogu na templejtu da uradim neke značajnije promene od proste promene u zadatom polju?

Da, klikom na dugme Dizajnirajte otvorićete isti templejt u programu za pripremu koji nudi mnogo više opcija.

 

O dizajniranju

Da li mogu da dizajniram sve ispočetka?

Da, u svakoj grupi proizvoda postoji templejt pod nazivom Uradi sam u okviru kojeg birate da li ćete dizajnirati ispočetka kroz naš grafički program ili ćete uvesti fajl koji je već pripremljen za štampu.

Da li je program za dizajn jednostavan za korišćenje?

Program je vrlo sličan većini poznatih grafičkih programa, ali ipak uprošćeniji jer nije namenjen profesionalnim dizajnerima. U integralnoj verziji je na engleskom jeziku, ali su sve grafičke ikone standardne. Klikom na ? možete u novom prozoru (open in new tab) otvoriti vodič za dizajn koji je preveden na srpski jezik.

Da li moram da otvorim Korisnički nalog ukoliko koristim program za dizajn?

Ne morate, ali apsolutno preporučujemo da to uradite jer ćete moći da sačuvate rad i da se na njega vraćate dok ne budete sasvim sigurni da je završen. Takođe, to će vam omogućiti da za neku narednu porudžbinu menjate pripremu, tj. da ne radite ispočetka.

Kako iz programa za dizajn da nastavim ka poručivanju i plaćanju?

Kada proverite dizajn klikom na Preview, produžite klikom na dugme Proceed. Otvoriće se standardni prikaz.

Da li mogu da poništim porudžbinu ako tek u Korpi primetim grešku?

Da, možete isprazniti korpu u svakom trenutku. Ako vam se u korpi greškom nađe i ispravan i pogrešan fajl, ne brinite, samo obrišite onaj koji nije potreban.

 

O proizvodima

Da li radite samo proizvode po standardima u ponudi?

S obzirom da je nemoguće napraviti ponudu svih opcija koje možete zamisliti i dizajnirati, naša ponuda je formirana prema najčešćim tehničkim karakteristikama. Sve van tih standarda možete poslati kao upit kroz stranicu Kontaktirajte nas i mi ćemo se potruditi da vam odgovorimo u najkaraćem mogućem roku.

Da li mogu da poručim kružni stiker prečnika 25 mm iako ga nema u ponudi?

Da, možete naručiti stiker po meri koju želite, s tim što ćete prilikom poručivanja izabrati naredni veći format kojeg ima u ponudi, pa tako za stiker P 25 mm poručite P 30mm, a u napomeni naglasite meru koju želite i za svaki slučaj pošaljite mejl ili pozovite telefonom da potvrdite izbor.

Da li mogu da poručim izradu na nekom papiru koji nije u standardnoj ponudi?

Da, ukoliko znate tačan naziv materijala, molimo da nam pošaljete upit i mi ćemo vam u najkraćem mogućem roku odgovoriti da li je moguće da ga nabavimo.

 

O cenama i plaćanju

Da li se na cenu automatski dodaju posebni zahtevi (papir, zaobljavanje ivica, plastifikacija...)?

Da, sve što odaberete kroz padajući meni sabira se u ukupnu cenu koja se potom deli na traženi broj primeraka kako bi bila prikazana jedinična cena. U tom procesu dolazi do zaokruživanja cifara koje sadrže decimalne brojeve, pa dolazi ponekad do neznatnih odstupanja, ali u korpi uvek prikazan tačan iznos.

Ako poručujem kao pravno lice (firma ili preduzetnik) kako da izvršim plaćanje?

U procesu plaćanja ćete popuniti podatke za platioca i mesto isporuke, ukoliko je u pitanju dostava. U rubrici Firma unesite naziv pravnog lica, adresu, PIB i matični broj. Račun platite sa računa pravnog lica i on će nositi te podatke.

Da li je za plaćanje neophodno da kreiram korisnički nalog?

Ne, nije neophodno.

O rokovima

Koji su rokovi za dostavu ili preuzimanje?

U najvećem broju slučajeva rokovi iznose 2-3 radna dana. Međutim, ima proizvoda čiji je proces proizvodnje duži (npr. karte za igranje se u proseku završavaju u roku od 4 radna dana). U svakom slučaju, po prijemu porudžbine i njenoj potvrdi  bićete obavešteni o tačnom roku.